سیب سبز گرنی اسمیت

کالری کم، غنی در فیبر

انجماد

نوشیدنی

پختن

میان وعده

سس

سالاد

less and more

1

مشخصات

سیب‌ های گرنی اسمیت میوه‌هایی کوچک تا متوسط ​​هستند که به طور متوسط ​​۵ تا ۷ سانتی‌متر قطر دارند و شکل آنها از گرد، بیضی تا مخروطی متغیر است. پوست آنها صاف، سفت، جویدنی و ضخیم است و پس از رسیدن به رنگ سبز روشن باقی می مانند، همچنین ممکن است در آب و هوای سرد سیب ها به رنگ زرد تا صورتی درآیند.

2

طعم

سیب‌ های گرنی اسمیت طعمی متعادل، شیرین و اسیدی با چاشنی ترش و شیرین دارند.

3

ارزش تغذیه

سیب سبز گرنی اسمیت منبع عالی، ویتامین C، آنتی‌اکسیدانی که می‌تواند التهاب را در بدن کاهش دهد، تولید کلاژن را افزایش دهد و سیستم ایمنی را تقویت کند. همچنین منبع مناسب فیبر و دارای مقدار کمی آهن، ویتامین A و کلسیم است.

کاربرد

سیب‌ های گرنی اسمیت هم برای مصارف خام و هم پخته، از جمله پختن یا کباب کردن، گزینه مناسبی هستند. زمانی که تازه هستند تردی، طعم ترشی و شیرین آن دلپذیر خواهد بود. سیب گرنی اسمیت را می توانید اسلایس کنید و در سالاد های سبز استفاده کنید، چهار قاچ کنید و در سینی میوه قرار دهید، با کره آجیل سرو کنید، همچنین اسموتی درست کنید یا ورقه های نازک در بین ساندویچ قرار دهید. زمانی که آغشته به کارامل شوند می توان به عنوان دستر تازه سرو کرد. به علاوه از سیب سبز گرنی اسمیت به طور گسترده در کیک، کوبلر، چیپس، پای استفاده می شود، زیرا گوشت آن هنگام پخت شکل خود را حفظ می‌کند و به سرعت تغییر رنگ نمی‌دهد. اصولا از سیب های سبز در سوپ، پن کیک،پوره یا سرکه استفاده می شوند. سیب گرنی اسمیت با پنیر های طعم تند ترکیب مناسبی تشکل می دهند مانند پنیر رگه آبی، فتا، گورگونزولا. 

نژاد و اطلاعات فرهنگی

در حومه راید، نیو ساوت ولز استرالیا، سیب‌های گرنی اسمیت به طور مشهوری در جشنواره گرنی اسمیت جشن گرفته می‌شوند. این رویداد سالانه از سال ۱۹۸۵ برگزار می‌شود و یکی از بزرگترین جشنواره‌های خیابانی در سیدنی محسوب می‌شود. جمع شدن جمعیتی بالغ بر ۸۰،۰۰۰ نفر در یک آخر هفته، در طول جشنواره، تاریخچه سیب‌های گرنی اسمیت به طور گسترده تبلیغ می‌شود، به خصوص از آنجایی که این گونه در راید یافت شده است. و شرکت‌کنندگان را می‌توان در لباس‌هایی شبیه بنیانگذار ماریا آن «گرنی» اسمیت دید. بسیاری از صنعتگران محلی نیز با فروش پای سیب، سیب کاراملی، کاپ‌کیک و فروشندگان خرده‌فروشی که تی‌شرت‌ها و کلاه‌های پر از سیب‌های سبز را به نمایش می‌گذارند، این نوع سیب را تبلیغ می‌کنند. در طول سال‌ها، جشنواره گرنی اسمیت به نمادی از جامعه راید تبدیل شده است و این جشنواره گسترش یافته و شامل رژه، نمایش آتش‌بازی، اجراهای خیابانی، کارناوال و سرگرمی‌های زنده می‌شود.

جغرافیا و تاریخ

سیب‌های گرنی اسمیت بومی استرالیا هستند و اولین بار در سال ۱۸۶۸ کشف شدند، زمانی که به صورت یک نهال تصادفی در یک توده کمپوست در باغ کشاورز ماریا آن «گرنی» اسمیت در راید، نیو ساوت ولز رشد کرد. از آنجایی که این گونه از طریق گرده افشانی طبیعی و آزاد به وجود آمده است، والدین آن عمدتاً ناشناخته هستند، اما برخی از کارشناسان معتقدند که یکی از والدین آن ممکن است سیب وحشی اروپایی باشد. اسمیت شروع به پروش این گونه کرد و پس از درگذشت ش کشاورزان محلی به افتخار او به پرورش میوه‌های سبز ادامه دادند. سیب‌های گرنی اسمیت در اوایل دهه ۱۸۹۰ در استرالیا به رسمیت شناخته شدند. همچنین برنده شدن جایزه بهترین سیب آشپزی در یک نمایشگاه کشاورزی و سپس در سال ۱۸۹۵، وزارت کشاورزی این گونه را برای صادرات انتخاب کرد. سیب‌های گرنی اسمیت در دهه ۱۹۳۰ به صورت تجاری به بریتانیا و بعداً در دهه ۱۹۷۰ به ایالات متحده معرفی شدند. امروزه سیب‌های گرنی اسمیت در استرالیا، اروپا، نیوزیلند، آمریکای جنوبی و ایالات متحده کشت می‌شوند و می‌توان آن‌ها را به طور گسترده در بازارهای کشاورزان و خرده‌فروشان تجاری در سراسر جهان یافت.

ماندگاری

یک سیب سبز کامل گرنی اسمیت، شسته نشده در کشو رطوبت(crisper drawer) یخچال بین ۴ تا ۸ هفته ماندگاری دارد. 

اصل و نسب

باور براین است که این سیب از سیب وحشی اروپایی نتیجه شده است و کشف کننده آن ماریا آن “اسمیت” است

مواد معدنی

انرژی بدون فیبر
انرژی با فیبر
رطوبت
پروتئین
نیتروژن
چربی
خاکستر
فیبر خوراکی
الکل
فروکتوز
گلوکز
ساکارز
مالتوز
لاکتوز
شکر کل
شکر اضافی
قند های آزاد
نشاسته
سوربیتول
کربوهیدرات

153 گرم سیب

67 کالری
73 کالری
130.4 گرم
0.5 گرم
0.08 گرم
0 گرم
0.3 گرم
3.5 گرم
0 گرم
8.4 گرم
4.3 گرم
3.1 گرم
0 گرم
0 گرم
15.8 گرم
0 گرم
0 گرم
0.3 گرم
0.5 گرم
16.5 گرم

اسید های آلی

اسید سیدریک
اسید لاکتیک
مالیک اسید
اگزالیک اسید
کوئینیک اسید
0 گرم
0 گرم
0.9 گرم
0 گرم
0 گرم

مواد معدنی

کلسیم
کلرید
مس
فلورید
ید
آهن
منیزیم
منگنز
فسفر
پتاسیم
سلنیم
سدیم
روی
5 میلی گرم
23 میلی گرم
0.028 میلی گرم
68.85 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0.24 میلی گرم
6 میلی گرم
0.072 میلی گرم
14 میلی گرم
165 میلی گرم
0 میکرو گرم
2 میلی گرم
0.11 میلی گرم

ویتامین ها

رتینول
آلفا-کاروتن
بتا-کاروتن
کریپتوزانتین
معادل بتا-کاروت
معادل رتینول
ویتامین ب۱
ویتامین ب۲
ویتامین ب۳
اسید پانتوتنیک ب۵
پیریدوکسین ب۶
بیوتین ب۷
ویتامین ب۱۲
فولات
اسید فولیک
اسید فولیک کل
اسید فولیک خوراکی
ویتامین ث
کوله کلسیفرول ب۳
ارگوکلسیفرول ب۲
۲۵-هیدروکسی
کلسیدیول ۲۵
معادل ویتامین ب ۳
آلفا توکوفرول
ویتامین ئی
0 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0 میکرو گرمم
15 میکرو گرم
8 میکرو گرم
2 میکرو گرم
0.046 میلی گرم
0.015 میلی گرم
0.15 میلی گرم
0 میلی گرم
0.09 میلی گرم
1.4 میکرو گرم
0 میکرو گرم
90 میکرو گرم
0 میکرو گرم
90 میکرو گرم
90 میکرو گرم
8 میلی گرم
0 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0 میکرو گرم
0.3 میلی گرم
0.34 میلی گرم
منبع: FOOD Standards agency Australian New zealand